Om Spelet

Hur man tjänar pengar

2014-02-24 13:12 #0 av: LeaBus

Här finns de olika sätten att tjäna pengar i Fp.

Spela spel
Klicka på atlas och sedan spel (games). Du kan då välja mellan breed sorting, herding challenge, toy finder, ball frisbee bone och Gene genie.

Spelet breed sorting kan du spela 3 gånger per dag, spelet går ut på att man ska sortera hundar i olika grupper. När du får poäng du är nöjd med klickar du på send score och får då dina pengar.

Du kan även spela Herding Challenge 3 gånger och spelet går ut på att valla får.

Toy finder kan spelas 5 gånger och man kan som mest tjäna 20.000 ( max 5000 per find). Spelet går ut på att hitta din hunds försvunna leksak.

Ball frisbee bone är hund veriasionen av sten sax påse. Spelet kan spelas max 5 gånger per dag och man kan få max 1000 per vinst (så max per dag är 5000).

Gene genie går ut på att gissa hundars korrekta genkoder. Man får 200 per korrekt gissning i rad upp till 100 gissningar. Läs gärna artikeln om Gene genie här på Fp.ifokus. Det finns även en Gene genie snabblista.

Skaffa ett jobb
Gå in på kennel och sedan owner.
För att få ett jobb måste du ha profession points. Man får en profession point på level 5, 10, 15 och 20. När du fått din första profession point klicka på kennel och sedan owner, scrolla ner till listan med olika jobb. Klicka på + tecknet på jobbet du vill ha. 

Sälj saker du inte behöver
Har du inte en butik så gå till market - my shop och köp en för 10,000. Gå sedan till ditt inventory och klicka på saken du vill sälja, klicka sedan på ''put in shop''.

Sälj hundar
Om du har en hund du vill sälja, klicka på kennel sedan på hunden och välj sell (sälj).

Sälj konst
Har du en bild ( som du själv tecknat) som du vill sälja, gå till chat och klicka på Art sales. Där kan du lägga upp bilden, hur mycket du vill ha för den m.m

Hundpensionat
Har du extra tid till fler hundar och plats i din kennel kan du gå till chat och sedan advertising board och skapa en annons. Du kan då erbjuda att ta hand om andras hundar för pengar.

Trade/byta
Gå till market och klicka sedan på trade. Där kan du byta privat eller officiellt. Där kan du lägga upp saker du vill byta och vad du vill byta det mot.

Levla (uppnå en högre nivå)
När du genom att samla UXP, levlar (når en högre nivå) får du pengar. På höger sida i kolumnen under ''logged in as'' står hur många UXP som krävs för att levla.

Tävla
Klicka på kennel och välj en hund som är minst 12 och max 100 fp dagar gammal, om de redan är tränade i en hundsport så klicka på compete (tävla) och anmäl till så många tävlingar som möjligt. Placerar sig hunden 1:a, 2:a eller 3:a får man pengar.

Gå med i utlottning
Gå till chat och klicka på advertising eller contest. Det brukar finnas medlemmar som lottar ut pengar och items (saker).

Hitta en sponsor
Gå till chat och klicka sedan på advertising board. Ibland annonserar medlemmar ut att dom vill sponsra andra medlemmar, man kan då få pengar, konst m.m

Wagon/ vagnen
Gå till atlas- meadow och klicka på vagnen, välj sedan search wreckage, detta kan du göra en gång om dagen och får då olika summor pengar per gång.

Skapa tävlingar
Gå till kennel sedan manage och välj host competitons.
Där kan du skapa dina egna tävlingar och då tjäna pengar på anmälningsavgiften. 

Vote/ Rösta
klicka på Vote som står i höger kolumnen och rösta på Fp och få 3000.

Källa

Anmäl
2014-02-24 13:18 #1 av: LeaBus

Jag själv har inte testat sponsor, utlottning, trade, sälja saker eller hundpensionat. Det andra gör jag så ofta som möjligt och jag har pengar så det räcker och blir över :) Jag ser även till att sätta in pengar på banken varje dag så jag har det när jag vill uppgradera min kennel till exempel.

Anmäl
2014-02-24 18:54 #2 av: Lexiia

Jättebra artikel Tummen upp

Anmäl
2014-02-24 19:02 #3 av: Wenniz

Jätte bra artikel hjälpte mig också att hitta lite nya funktioner! ;) 

Anmäl
2014-02-24 19:03 #4 av: LeaBus

Toppen Glad

Anmäl
2014-03-05 10:10 #5 av: lollynonna

bra artikel!(PS. hur sätter man in pengar på banken?)

// Linah 

 Medarbetare på djurannonser och gerbiler iFokus!
SolGerbilsidanSol

Anmäl
2014-03-05 11:23 #6 av: LeaBus

Gå till market, klicka på bank. Under texten  deposit or withdraw skriver du in hur mycket du vill sätta in eller tar ut ock klickar sedan på antingen deposit eller withdraw och submit. Deposit = sätta in pengar och withdraw betyder att ta ut dom :)

Anmäl
2014-03-06 09:18 #7 av: lollynonna

#6tack!

// Linah 

 Medarbetare på djurannonser och gerbiler iFokus!
SolGerbilsidanSol

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.