2015-01-09 23:42 #0 av: DiamondIce

Var det något i övningsavsnittet du inte riktigt förstod? Eller är engelska inte ditt toppämne? Frukta inte! Här kommer en svensk översättning av instruktionen du fick när du först blev medlem på Furry Paws!

För att det förhoppningsvis ska bli lite lättare att förstå har jag valt att till största del översätta "stats" till "egenskaper" istället för "statistik", då jag tror att det är lättare för någon som är ny i spelet att förstå vad det är man syftar på då! Jag hoppas att det inte ställer till det för någon!


Steg ett:

Här är en lista över alla sporter din hund kan lära sig. De sporter han kommer prestera bäst i står först i listan.

För att slutföra det här steget… Träna din hund i en sport genom att klicka på ”Train” länken för en sport följd av ”Train (Dog) in (Sport You Chose Here)” knappen.

Läs mer information:
[Wow! Vill du verkligen veta mer? Jag är imponerad. Du tar verkligen hela det här med att uppfostra en virtuell hund seriöst, ett karaktärsdrag jag applåderar. Okej, här är den professionella, detaljerade förklaringen jag vet att du hoppades på!

I slutändan så finns det två huvudpunkter för att skapa den bästa hunden på Furry Paws: att ha högst egenskapsstatistik och att använda den statistiken effektivt. Hur du förbättrar din hunds statistik kommer täckas av ett senare instruktonssteg. Den andra punkten är att utnyttja din hunds statistik baserat på vilken sport du tränar den i. Alla detaljer på denna sida finns för att hjälpa dig att göra det bästa beslutet för att maximera din hunds förmågor! Naturligtvis så kan du bortse från alla dessa utmärkta råd i nästa paragraf och träna din hund i vad helst du vill.

Sätt igång bara! Minns du när du gick i skolan och gjorde speciellt bra ifrån dig på ett prov eller läxförhör och du fick en skinande guldstjärna som ett fysiskt bevis på dina personliga framsteg? (Om du aldrig fick en skinande guldstjärna så är jag ledsen över din förlust, men låt oss bara låtsas att du fick en.) Din hunds statistik/egenskaper, visade i en fin rad nedan, har en guldstjärna under de saker din hund är speciellt bra på. Den gyllene stjärne egenskaperna kommer få en större ökning än de oturliga o-stjärnade egenskaperna när din hund levlar.

Och det betyder…? Om du är tävlingsinriktad när det kommer till sällskapsdjurs simmulations spel, kommer du vilja använda kunskapen om hur stjärnmärka egenskaper fungerar till din fördel. Det innebär att du bör träna din hund i en sport som har åtminstone två, men helst tre, huvudegenskaper som matchar din hunds stjärnmärkta egenskaper, Om du är mer intresserad av en utmaning så kan du välja en sport som bara matchar en av din hunds egenskaper. Varför inte?

Huvudegenskaper? De tre egenskaperna under sportens namn med ”x2” efter dem är huvudegenskaperna för den sporten. Förkortningarna som används är:

agi - Agility
cha - Charisma
int - Intelligence
spd - Speed
stm - Stamina
str - Strength

När du väl tränar din hund i en sport blir den sportens huvudegenskap väldigt viktig, viktigare än din hund stjärnegenskaper. När du väljer mat och accessoarer till din hund kommer du vilja välja saker som ger ett lyft i egenskaperna som är huvudegenskaper i din hunds sport. Lägg detta på minnet, för den här instruktionen kommer be dig att köpa mat och accessoarer till din hund snart]

Steg två:

Bravo! (Dog) har lärt sig grunden i (Sport). För att vara konkurrenskraftig i tävlingar måste du dock träna (Dog). Du kan träna din hund upp till två gånger per dag. Varje träningspoäng din hund samlar kommer förbättra dess tävlingsresultat dramatiskt!

För att slutföra det här steget… I ”Interact” rutan, klicka på ”Train”. Välj ett träningsprogram, och klicka sen på ”Train” knappen för att lära din hund finesserna av sporten!

Läs mer information
[Träning är coolt. Din hunds träning har en exponentiell effekt på dennes tävlingspoäng. Det betyder att om din hund har under 100 poäng i träning så lönar det sig i de flesta fall att träna den åtminstone en gång om dagen. Men som du kommer att se senare under handledningen så används hundens energi för att delta i tävlingar (Två energi per tävling, för att vara exakt). Det betyder att om du väljer att inte träna din hund kommer den kunna delta i fler tävlingar den dagen.

Men det är strategi med. Om du är den intensivt tävlingsinriktade typen som bryr sig om att maxa din hunds potential, så är det viktigt att förstå att det inte altid är den bästa strategin att blint träna din hund två pass vargs dag. Efter som din hund får poäng från tävlingar så är det vid vissa tillfällen fördelaktigt att inte träna din hund alls eller bara träna ett pass istället för två, så att den kan delta i flera tävlingar istället. Du kan behöva experimentera lite för att lista ut vilken strategi som passar en viss hund bäst.

Och statistiklyft också. Varje gång du tränar en hund så förbättras dess värde i en av huvudstatistikerna för sporten den tränades i. Det finns en liten chans att din hund får en dubbel statistikförbättring. När din hund nått 100 poäng i träning så får den alltid dubbel förbättring. Det betyder att om du har tur kan du få en fyrdubbel statistikförbättring. Högre statistik ger högre tävlingsresultat. Om du har en hund som har svårt att vinna tävlingarna, fortsätt att träna den dagligen, även när den nått 100 poäng i träning. Det kan hjälpa den vinna över konkurrensen tack vare statusförbättringen den skulle få.

Och visste du… När du har nått level 5 (användarlevels förklaras senare i hjälpavsnittet) så kan du köpa en träningsarena till din kennel. Du kan sen lägga till ett träningskit (som du köper från Training Kit Store) för en viss sport. När du gjort det behöver du inte längre betala för att träna dina hundar i den sporten]

Steg tre:

Din hund behöver tas hand om dagligen! För att ta hand om din hund behöver du köpa några saker åt den från affären. En av sakerna du behöver köpa åt din hund är en leksak. Du vill köpa en leksak som passar din hunds personlighet. Innan vi går vidare till affären ska du ta dig tid att se vad för personlighet din hund har.

Här hittar du hundens personlighet

För att slutföra det här steget… Scrolla ner och se under ”About” fliken för att se vilken personlighet din hund har, berätta sen för mig vad den är!


Steg fyra:

Bra gjort! Din hunds [Choice] personlighet betyder att han kommer att tycka om (Toy) bäst.

För att slutföra det här steget… Dags att gå och handla djursaker! Klicka på ”Market” länken högst upp på sidan.

Steg fem:

Dags att gå och handla åt (Dog)! Var försiktig så att du inte köper några saker med röd text under dem då din hund inte kommer kunna använda dem förrän den nått en högre level. Här är din shoppinglista:

KÖP SAKERNA FRÅN DE HÄR AFFÄRERNA

Food Shop:
1 påse av Lacrima mat
Toy Shop:
1 leksak — välj en som passar din hunds personlighet för bäst resultat
Grooming Shop:
1 Kam

För att slutföra det här steget… Köp alla sakerna på listan ovan. När du har köpt allt, (klicka här) för att fortsätta till nästa steg.

Läs mer information:
[Faktum är att du bör köpa fler saker! Att köpa mat och en leksak är bra. Maten kommer förhindra din hund från att svälta till döds (Nåja, hundar dör faktiskt inte på Furry Paws). Leksaken kommer hålla din hund glad. En glad hund är en konkurrenskraftig hund. En väl matad hund… tja, det krävs lite mer förklaring.

Om det här med mat… Som du kanske märkt medan du förde muspekaren över maten i mataffären så dyker det upp en ruta som säger vilka egenskaper maten förstärker. Därför bör du köpa mat som förstärker huvudegenskaperna i sporten du tränar din hund i. På så sätt finns det en chans att din hund får en bonus i den egenskapen varje gång du matar din hund, vilket som samtidigt höjer din hunds tävlingsresultat från och med då. Om du glömt vilka huvudegenskaper din hunds sport använder kan då få reda på det igen genom att klicka på ”Kennel”, sen klicka på din hunds namn, och till sist klicka på ”Career” i vänsterspalten. Scrolla ner lite så borde du se en ruta med information om din hunds framsteg i sin sport. Vilket som just nu inte är mycket. Men det kommer du fixa, eller hur?

Och om du känner dig riktigt ambitiös… Det finns faktiskt några fler saker du kan köpa som är nödvändiga för att dagligen ta hand om din hund. Om du vill att din hund ska ha finare skålar till mat och vatten så kan du köpa några i Accessory Shop. Köp ett vanligt koppel och halsband också, med egenskaper som passar din hunds sports huvudegenskaper för att förbättra deras poäng. Du kan även köpa en fluffig säng åt din hund i Accessory Shop, det kommer förbättra din hunds komfort — vilket som positivt påverkar hundens poäng. En annan sak som höjer komfort är Rawhide Bone från Food Shop. Slutligen kan du köpa en av varje sorts borste från Grooming Shop. Du kommer antagligen behöva dem förr eller senare, så du kan lika gärna köpa dem nu!]

Steg sex:

Den här sidan innehåller huvudsakligen information om hur din hund mår och kan hjälpa dig se vad din hund för tillfället har. Din hunds tillstånd, som står listat till vänster, är ett nummer som berättar översiktligt hur bra din hund har det. Ju högre din hunds tillstånd är, desto bättre kommer den prestera i tävlingar. Därför är det till din fördel att ta hand om din hund dagligen och se till att alla dess behov mötts. Att ta hand om din hund ger dig dessutom UXP, vilket kommer tas upp i hjälpavsnittet senare.

Det här är också sidan där du kan ge saker till din hund, vilket som är syftet med det här instruktionssteget! Du kan också ge saker till din hund genom att klicka på dem i ditt förråd, men att ge saker till din hund genom den här sidan går oftast fortare.

För att slutföra det här steget… Klicka på ”Items” fliken, som finns under bilden på din hund. Klicka sen på ”Assign” länken i varje ruta under ”Assigned Items” och klicka på en sak i rutan för att tilldela den till din hund. Om du köpt några extrasaker, som en säng, tuggben, halsband, koppel, etc. så kan du lägga till dem från den här sidan också. För att göra det klickar du på ”Equip” länken i varje ruta under ”Equipped Items” och klickar på en sak i rutan som dyker upp för att ge dem till din hund. Sen, när du är klar, (Click Here) för att gå till nästa steg.

OBS: Om du inte har Javascript aktiverat så kommer du inte kunna se ”Equip” länken. Du kan fortfarande slutföra det här steget genom att gå till ditt ”Inventory” och klicka på saken/sakerna som du vill ge din hund.

Steg sju:

Nu när din hund har sina saker så kan du också göra något för att förbättra hans tillstånd! I vänsterspalten under ”Interact” finns det ett antal länkar som hjälper dig förbättra din hunds livssituation. När du slutfört uppgiften för dagen dyker det up en grön bock.

Din hund måste ha en matskål för att bli matade och en vattenskål för att bli… tja… vattnad. Din hund måste dessutom ha mat och en leksak för att bli matad och lekt med. Men allt det där gjorde du ju i det förra steget, eller hur?

Bry dig inte om att klicka på ”Grooming” ännu. För att ta hand om din hunds päls måste din kennel ha trimningsverktyg i dess Grooming Center. Men frukta inte! Det tar vi hand om senare i instruktionen.

För att slutföra det här steget… Klicka på Feed, Water, Play och Clean Kennel. Om du känner dig riktigt ambitiös kan du klicka på Play tills din hunds glädje är 100/100. När du är klar, (Click Here) för att gå till nästa steg.

Steg åtta:

Job, job, job… Var inte orolig, vi har gjort klart över hälften! Och när vi är klara kan du köpa fler hundar och göra om den här spännande processen! Det roliga slutar aldrig!

Men seriöst. Att skaffa en ny hund kan verka långtråkigt, men när allt det väl är klart blir den dagliga omvårdnaden mycket enklare. Imorgon, när du kommer tillbaka (Du kommer tillbaka, gör du inte? Du skulle väll ändå inte överge din kära, söta hund!) är allt du behöver göra för att ta hand om din hund att klicka på länkarna under ”Interact” och sen delta i tävlingar. Lätt!

Varför bemöda sig? Varför äta tårta? Varför sjunga i regnet? För att du kan! (Förutom om du är allergisk mot tårta och/eller regn.) En av de bra sakerna med Furry Paws är att ju bättre en hund är, ju bättre blir dess valpar! Ju bättre din hund gör ifrån sig i tävlingar (tack vare att du tar så utmärkt hand om honom, förstås), ju mer potential kommer hans valpar att ha. Hundar på Furry Paws har dessutom deras egen version av genetik, vilket betyder att du kan avla för att få fram speciella drag och färger. Om du etablerar en stark linje av Alaskan Huskies kan du tjäna ryktet att ha de bästa Alaskan Huskies i spelet! Prakt. Berömmelse. Ära. Vad mer kan du önska?

Tillbaka till affärerna. Din hund måste vaccineras innan han kan vara med i några tävlingar. För att vaccinera din hund måste du ta honom till en veterinärklinik.

För att slutföra det här steget… Det här är en flerstegsprocess, men jag litar på att du klarar av det! Klicka på ”Vaccinate” ikonen i ”Interact” rutan. Välj en klinik med ett vettigt pris för vaccineringar och klicka på priset för att tas direkt till vaccinationsdelen av kliniken. Slutligen, klicka på ikonen efter din hunds namn.

Steg nio:

Nu är det bara en sak kvar innan din hund är klar för att tävla — pälsvård! Du har redan köpt en kam i ett föregående steg, så nu är det dags att lägga till det verktyget i din kennels pälsvårdscenter.

För att slutföra det här steget… Saker du har köpt hamnar i ditt förråd när de inte används. För att gå till ditt förråd klickar du på ”Inventory” länken, som finns under ”Quick Links” i högerspalten.

Steg tio:

Filters är coola. Du kan använda förrådfiltrering, som du hittar i vänsterspalten, för att bara visa en viss typ av saker. Till exempel, klicka på ”grooming” för att bara visa pälsvårdsverktyg.

För att sköta om din hunds päls kommer du att behöva flytta dina kammar och borstar till din kennels ”grooming Center” så att du kan sköta din hunds päls från dess egen sida. Var inte orolig! Du kommer bara behöva göra det här steget en gång efter som ditt ”Grooming Center” kan användas av alla dina hundar! Du kommer behöva ersätta dem när verktygen är utslitna. Men kammar kan användas 100 gånger, så et borde inte hända på länge än.

En sak till… Om du väntade en tag eller mer innan du slutförde den här handledningen så kommer du behöva mer än bara en kam för att borsta din hund. I så fall måste du gå till Grooming Shop och köpa ett par fler borstar och placera dem i ditt grooming center också.

För att slutföra det här steget… Klicka på kammen du har köpt, sen på ”Add to Grooming Center”. Klicka på ”Inventory” antingen i höger eller vänster spalt (Så många val! Vad ska man göra!) för att gå tillbaka till ditt förråd. Om du köpt dem, repetera med borstarna och schampot. När du är klar (Click Here) för att fortsätta.

Steg elva:

Varje verktyg har en specifik nivå av smutsigthet där en kan användas. Klicka på ”Groom” länken i ”Interact” rutan till vänster. Sen klickar du på verktygen för att använda dem på din hund. Det kommer dyka upp ett error högst upp i rutan om du försöker använda fel verktyg. Om din hund är på 90/100 Grooming så kommer du bara behöva använda din kam.

För att slutföra det här steget… Borsta din hund till den når 100/100 Grooming.

Steg tolv:

Din hund är äntligen redo att tävla! Du är dessutom nästan klar med det här övningsavsnittet!

Tävlingar kommer hjälpa din hund att samla poäng, som kan ses på hundens karriärs sida. När din hund har tillräckligt med poäng för att levla kommer en Level Up! ruta att dyka upp ovanför ”Interact” rutan på dess sida. Du bör klicka på den länken, efter som det kommer att höja din hunds level, vilket som har en stor effekt på alla valpar hunden får från och med det ögonblicket, och det kommer också öka din hunds egenskaper, vilket som hjälper hunden att bli mer konkurrenskraftig och tjäna fler poäng.

Däremot måste din hund vänta tills tävlingsresultatet postas innan den tjänar några poäng, vilket händer varje natt. Så se till att komma tillbaka imorgon för att se hur det gick för din hund! Men nu går jag för fort fram,  du måste fortfarande anmäla din hund till en tävling innan något av det här kan hända.

För att slutföra det här steget… Klicka på ”Compete” länken i ”Interact” rutan.

Steg tretton:

Yay, tävlingar! Nu när din hund är anmäld till en tävling kommer den få berömmelse, park, och ärofyllda erfarenhets poäng när tävlingsresultatet väl är postat, vilket som sker varje natt runt 12AM FP tid! Så se till att komma tillbaka imorgon för att se hur det gick för din snart-mästerkämpe hund! Om din hund gjord bra nog ifrån sig kan den till och med få en level! Levels är bra att få, för ju högre level din hund har ju bättre kommer dess valpar att bli. Dessutom får din hund tillbaka sin energi till 100 varje natt, så att du kan träna och tävla mer med den imorgon.

En sak till! Du har lyckats med att helt ta hand om din hund för idag! Som du kanske noterat om du har följt handledningen noggrant så har du tjänat UXP för att ha slutfört viss uppgifter, som att mata din hund, borsta din hund till 100, lekt med din hund till 100, och så vidare. UXP kan användas för att öka din egen level, vilket innebär en hel del fördelar, inklusive att låsa upp fler funktioner på Furry Paws, tjäna extrapengar, och tjäna bonusar som ökar din hunds konkurrenskraftighet.

För att slutföra det här steget… Klicka på ditt smeknamn, som du hittar till höger under ”Logged In As”

Steg fjorton:

Den här sidan innehåller information om dig! Den visar också hur många UXP du har tjänat hittills, och hur många du behöver för att nå nästa level. När du har fått nog många UXP för att levla upp kommer det att dyka upp en Level Up! länk i högerspalten under ditt smeknamn. Du kommer antagligen vilja klicka på den. Du kan tjäna UXP genom att ta hand om dina hundar dagligen, registrera dem när de nått level 5, och genom att levla dina hundar.

Du kan också se hur mycket du har i lön på den här sidan. Du tjänar din lön varje dag du loggar in, vilket som hjälper dig att fortsätta ta han om dina hundar. Det är viktigt att vara klok med din pengarförvaltning om du vill lyckas i spelet. Din lön kommer öka när du spenderar dina ”Profession Points”, som du belönas med vid level 5, 10, 15 och 20.

Vill du ha mer penar? Mer pengar betyder att du kan köpa fler hundar! Utöver din lön finns det ett antal saker du kan göra för att tjäna mer pengar. Jag ska visa dem för dig.

För att slutföra det här steget… Klicka ”Atlas”, och sen ”Games”.

Steg femton:

Här är några spel du kan spela. Vissa av dem är lätta och går fort att spela, som Ball Frisbee Bone. Vissa av dem tar lite mer tid och koncentration, som Herding Challenge. Alla av dem hjälper dig att tjäna pengar!

För att slutföra det här steget… Spela Ball Frisbee Bone!

Du kan hitta originalartikeln HÄR